Orgazam i menstruacija

menstrZa mnoge žene, orgazam u vreme menstruacije je neophodan i koristan. Mnoge koje su doživele orgazam (orgazme) za vreme menstruacije osetile su olakšanje vezano za grčeve i bolove. To je zato što kontrakcije u materici za vreme orgazma pomažu izbacivanju menstrualnih tečnosti i oslobađanju napetosti mišića u materici, prouzrokovane hormonom koji se zove prostagladin.
Mnoge žene masturbiraju za vreme menstruacije kako bi došle do orgazma (orgazama), jer se ne osećaju atraktivno. Neke jednostavno nisu raspoložene za partnerski seks, iako znaju da im je orgazam koristan. Nekim ženama je povećan libido tokom menstruacije i žude za partnerskim seksom, dok neke odlažu seks dok im menstruacija ne prođe. Ova pojačana želja za seksom je posledica hormonalnih promena. 

Orgazam tokom vaše menstruaciju ima nekoliko prednosti, uključujući:
  • Olakšanje od menstrualnih grčeva. Kada imamo menstrualne bolove, posežemo za našim lekovima. Ali postoji nešto još bolje i prirodnije da nas oslobodi bola – orgazam. Kada doživimo orgazam, mišići našeg uterusa se takođe kontrahuju. Onda opuštaju i donose nam olakšanje od menstrualnih grčeva. Štaviše, orgazmi mogu osloboditi endorfine koji nas čine srećnim.
  • Smanjuje se bol. PMS stavlja žensko telo pod veliki stres što dovodi do velikog bola i promena raspoloženja. Ako tad imate seks, orgazam doprinosi lučenju hormona odgovornih za dobro raspoloženje, koji smanjuju bol i popravljaju raspoloženje.
  • Vaš ciklus će se završiti brže nego inače. Nakon doživljenog orgazma, mišićni grčevi postaju jači i svu krvi izbace brže nego inače.
  • Još veća potreba za orgazmom. Mnoge žene imaju veću potrebu za orgazamom u toku ciklusa. To je zbog promena libida koje se dešavaju tokom menstrualnog ciklusa, kao posledica hormonskih fluktuacija.
  • Smanjene glavobolje. Prema studiji iz 2013. godine objavljenoj u Cephalalgiji, orgazam u toku mestruacije smanjuje migrene i glavobolju kod nekih žena.
6 saveta za seks tokom menstruacije:

1 . Stavite mekani peškir ispod zadnjice kako ne biste uprljale krevet.
2. Neka vam maramice budu blizu. Nakon seksa poslužite se maramicama i sedite, kako biste sprečile izlazak tečnosti iz vas. Čim dođete sebi istuširajte se.
3. Izbegnite penetraciju, klasičan seks tokom menstruacije nije poželjan.
4. Neka vas partner dodiruje prstima po intimnim delovima, vaš klitoris voli nežno dodirivanje. Samo mu recite da krene lagano i vi ćete brzo ući u odgovarajuće raspoloženje.
5. Ne svlačite gaćice ako ne želite. Možete ih samo pomeriti sa strane i ostaviti partneru dovoljno prostora.
6. Klasičan seks se ne preporučuje, zato možete istraživati ideju oralnog seksa tokom ovog perioda. Nećete biti opterećeni klasičnim seksom, a dovoljno ćete biti opušteni da se upustite u dodatno ekspermintisanje. Zapmtite, sperma je puna hormona koji će blagotvorno delovati na vaš organizam. Oksitocin i Serotonin će vas opustiti, ovo su dva hormona zaslužna za naše dobro raspoloženje, a estron i prostaglandin će skratiti vaš period menstruacije.

Zaključak: Orgazam u toku menstruacije je koristan za vas, nemojte se plašiti menstrualne tečnosti jer ona predstavlja samo malo bezazlene boje i dodatne lubrikacije. Menstruacija je period za istraživanje, klasičan seks se ne preporučuje, ali zato je idealna prilika za eksperimentisanje i mogućnost da probate nešto drugačije.
 

jtemplate.ru - free extensions Joomla