Nauka otkriva koliko puta nedeljno treba da imaš seks da bi popravio zdravlje


1661338440 profimedia 0308921681 750x500Šta je za vas redovan seks?

Poznato je da seks izuzetno dobar za zdravlje, ali prednosti koje vaše telo ima od njega može zavisiti od toga koliko dana u nedelji ga praktikujete. Što ga više upražnjavate, to ćete biti zdraviji.
Seks jednom nedeljno će imati pozitivne uticaje na održavanje vaše linije.
Vođenje ljubavi podstiče lučenje oksitocina, koji, osim što podstiče bliskost između partnera utiče i na mirniji i kvalitetniji san.
Osobe koje u seksu uživaju dva puta nedeljno imaju 30 odsto viši nivo imunoglobulina, koji organizmu pomaže da se odbrani od infekcija, pokazale su studije.
Ako imate redovan seks, imunitet vam je jači, pa su manje šanse da zakačite neku infekciju ili prehladu. Seksualno aktivne žene koje su upražnjavale oralni seks uz preporuku ginekologa zbog održavanja trudnoće, imale su veći nivo imunoglobulina za čak 80%, pokazalo je ovo istraživanje.
Seks tri puta nedeljno, od toga ako samo  jednom nedeljno praktikujete oralni seks takođe utiče na zdravlje srca i odlaganje menopauze kod žena.
Istraživanje sa Univerzitetskog koledža u Londonu pokazalo je da je 78 odsto manja verovatnoća da će žene srednjih godina koje vode ljubav tri puta nedeljno, uz praktikovanje oralnog seksa jednom nedeljno doživeti promenu u narednoj deceniji. One koje i dalje imaju seks barem jednom mesečno imaju samo 19 odsto manji rizik.
Praktikovanje oralnog seksa  samo jednom sedmično kod žena pokazalo je smanjenje nivoa homocisteina, štetne hemikalije u krvi koja može izazvati probleme sa srcem. Od oralnog seksa ćete imati koristi u slučaju obostranog zadovoljstva i poverenja u partnera. Imajte na umu da korist od oralnog seksa možete imati samo ako idete do kraja!
Istraživači Univerzitetskog koledža u Londonu pratili su više od 2.000 muškaraca i žena, starosti od 20 do 59 godina.
Oni su analizirali uzorke krvi kako bi izmerili nivoe homocisteina i uporedili rezultate sa seksualnom aktivnošću dobrovoljaca.
Rezultati su pokazali da su najmanji tragovi hemikalije pronađeni kod žena koji su tvrdili da imaju seks najmanje tri puta nedeljno uz upražnjavanje orlnog seksa od jednom sedmično, dok su najveća očitavanja pronađena kod onih koji ga praktikuju manje od jednom mesečno.
Smatra se da muškarci koji imaju više seksa takođe imaju bolju cirkulaciju, smanjeni rizik od raka prostate i zdravije krvne sudove.

jtemplate.ru - free extensions Joomla