Kamen - kristaloidni mikrokalcifikat u prostati, preventiva i terapija


prost

Mnogi muškarci imaju kamen u prostati, a to ne znaju. Kamen u prostati može imati važnu ulogu u razvoju prostatitisa, a ukoliko se lečenje zapostavi i do pojave kancera. Najčešće se kamen u prostati stvara od otpadnih materija u ejakulatornim kanalima. Iz tog razloga se muškarcima savetuje što češća ejakulacija kako ne bi došlo do stvaranja kamena. Smatra da se između 10 i 15 odsto pripadnika jačeg pola makar jednom u životu suočilo sa ovim zdravstvenim problemom. Tome svakako doprinosi i nesporna muška nemarnost kada je zdravlje u pitanju i minimiziranje tegoba, čemu su oni, što iz sujete što iz straha, prilično skloni. Zato je, ističe dr Darija Jevtović, urolog sa Odeljenja za urologiju Zdravstvenog centra „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku, uloga žena u prepoznavanju tegoba, kao i u terapiji bolesti i prevenciji, velika i nezamenljiva.

Kod muškaraca tegobe obično prvo uoče supruge i nateraju ih da potraže pomoć, kaže dr Jevtović i dodaje da se mlađi muškarci psihički teže nose s bolešću. To znatno otežava lečenje, pa je u tim slučajevima podrška devojake ili supruge nemerljiva. One su, smatra naš sagovornik, veoma bitne i kao kontrolori jer su mnogo savesnije kada je reč o primeni terapije ili prevencije, a muškarac će, čim oseti poboljšanje, da odbaci propisanu terapiju.
Da bi bile od pomoći, žene moraju da znaju kako se prepoznaju tegobe i da se upoznaju sa načinima kako mogu pomoći svojim partnerima.00 36 00 about your prostate surgery fig 1 en

Muškarci koji češće i redovno ejakuliraju uklanjaju simptome koji su blagi i ujedno smanjuju rizik od obolevanja od raka prostate za čak 22 odsto, a stručnjaci navode kako ejakulacija zapravo "ispira" hemikalije koje uzrokuju rak, odnosno zaustavitlja stvaranje kristaloidnih mikrokalcifikata u izvodnom kanalu koje mnogi povezuju s nastankom raka prostate. Prostata je žlezda koja je deo muškog reproduktivnog sistema, a koja proizvodi materije koje ulaze u sastav ejakulata (sperme).

Ako se kamen u prostati pojavi, najčešća praksa je masiranje prostate kako bi se kalcifikat razbio. Razbijanje kamena prostate masažom prilično je uobičajena praksa, prema kojoj su mnogi muškarci izrazito negativni. Jedan od metoda koji se može izvesti u kućnim uslovima je vanjska masaža prostate. Ovakva masaža se može izvoditi u dva položaja tela. 
Prva poza je jednostavnija gde se jednostavno savijate, noge vam ostanu u uspravnom položaju, a telo vam zauzima vodoravni položaj. Radi praktičnosti, možete koristiti svoje ruke za odmor na stolu ili kauču. Prvi položaj je klečeći kada su kolena blago savijena ispod tela a glava je spštena dole, i u ovom položaju mišići su dovoljno opušteni.  

Na ilustraciji možete pogledati opisane položaje.
01 15 30 5a05f01
U terapiji uklanjanja kamena i njegovoj prevenciji, partnerka vam može biti od velike pomoći. Kada zauzmete položaj koji često muškarcima bude neprijatan, ne fizički, već psihički, zbog neprijatnosti možete prektiti analni deo peškirom ili nekim platnom. Potrebno je blago raširiti noge kako bi vaša partnerka mogla da priđe vašem penisu odpozadi, kroz noge. Neophiodno je dovesti penis u erekciju i u tom stanju povući isti u  položaj suprotan od njegovog prirodnog položaja, na taj način će se vršiti pritisak na prostatu. Masažu same prostate partnerka vam može vršiti drugom rukom, pozicija koju treba masirati je izmedju testisa i anusa tzv. perineum. Masirati križnim pokretima uz pomoć dva prsta sa blagim pritiskom na perineum.  U dogovoru sa vama stimulacija penisa i prostate mora biti takva da vam odloži ejakulaciju na više od 5 minuta kako bi sam efekat masaže bio od koristi. 

Pogledajte detaljnije na ilustraciji
gcddh
Nekoliko sekundi pre ejakulacije partnerka može prestati sa masažom prostate, upozorite je na vreme o tome, kako bi se pripremila da prihvati ejakulat u odgovarajuću posudi ili maramicu.
Masažu ponavljati minimum tri puta sedmično u periodu od 3 do 6 meseci zavisno od veličine kamena u prostati.
Nakon izbacivanja kamena potrebno je nastaviti ovu praksu minimalno jednom sedmično kako bi se sprečila pojava kalcifikata

jtemplate.ru - free extensions Joomla