24125255Seks kod većine parova dolazi spontano, ali čini se da planiranje može poboljšati stvari u spavaćoj sobi!
S obzirom na to da imamo različite vrste obveza, što poslovnih, što privatnih, planeri i rasporedi su nam neophodni. Planiramo druženje s prijateljima, treninge, važne poslovne sastanke i slično. Međutim, trebamo li početi planirati seks? Iako možda zvuči neromantično, može biti itekako korisno.

Voditeljka emisije "Good Morning Britain" Kate Garraway pre nekoliko godine je otkrila da ona i njen muž imaju raspored za seks. Kate je u svojoj knjizi "The Joy of Big Knickers" istakla da se seksaju pet puta sedmično, a sve je započelo 14-dnevnim izazovom tokom kojeg su se trebali seksati svaki dan!
- Kad ste dugo s nekim u vezi, fizička strana može biti vrlo nespontana. Cilj planiranog seksa je zapravo podsticaj da se poseksate jednom dnevno i tada se fokusirate samo na vođenje ljubavi - rekla je Garraway.
Prema mišljenju seksualnih terapeuta, to može biti vrlo korisno.

sex after menopause 7
Menopauza je neizbežna i ne postoji intervencija koja je može sprečiti, ali ovi rezultati pokazuju da se ona može odložiti dok god postoji šansa za začeće.

Žene koje imaju aktivan seksualni život pod manjim su rizikom od ulaska u preuranjenu menopauzu od onih koje to čine ređe, zaključili su naučnici nakon analize gotovo 3.000 žena u SAD-u.
Istraživanje je pokazalo da su žene koje imaju seks jednom nedeljno ili češće od toga – uključujući vaginalni seks i oralni seks, a  na taj način bile u kontaktu sa spermom, imale 48 posto manji rizik od prerane menopauze u poređenju s onima koje su to radile manje od jednom mesečno.
Ako žena nema seksa i kontakta sa spermom partnera  onda i ne postoji mogućnost trudnoće, telo odluči da se neće zamarati ovulacijom jer od nje nema koristi – objasnila je jedna od autorki studije Megan Arnot s londonskoga univerziteta.

veybeDa li ste upoznati sa statistikom koja govori o tome kod kojih se sve muškaraca javlja problem sa doživljavanjem erekcije? Ono što bi većina u ovom trenutku pomislila, jeste da se erekcija teže postiže kod muškaraca u poznijim godinama, da je uglavnom povezana sa nekim zdravstvenim problemima, kao što su kardiovaskularni, problemi sa dijabetesom i slično. Međutim, statistike od Svetske zdravstvene organizacije govore i u drugom smeru, jer otkrivaju činjenicu koja je prilično poražavajuća, a to je da se impotencija sve više javlja kod muškaraca koji su mlađi čak i od 40 godina.
U mladosti mišići oko perineuma (područja između anusa i penisa kod muškarca) su zategnuti i jaki. Sa godinama, ovi mišići se razvlače i slabe. Mogu takođe oslabiti i nakon operacije prostate, problema sa crevima ili bešikom, ali i iz drugih razloga.

menstr
Za mnoge žene, orgazam u vreme menstruacije je neophodan i koristan. Mnoge koje su doživele orgazam (orgazme) za vreme menstruacije osetile su olakšanje vezano za grčeve i bolove. To je zato što kontrakcije u materici za vreme orgazma pomažu izbacivanju menstrualnih tečnosti i oslobađanju napetosti mišića u materici, prouzrokovane hormonom koji se zove prostagladin.
Mnoge žene masturbiraju za vreme menstruacije kako bi došle do orgazma (orgazama), jer se ne osećaju atraktivno. Neke jednostavno nisu raspoložene za partnerski seks, iako znaju da im je orgazam koristan. Nekim ženama je povećan libido tokom menstruacije i žude za partnerskim seksom, dok neke odlažu seks dok im menstruacija ne prođe. Ova pojačana želja za seksom je posledica hormonalnih promena.

Evo zašto ste depresivni i teško se nosite sa stresom.

Seks je kao izduvni ventil za negativnu energiju koja se nakupila u telu tokom dana. Naučnici su otkrili da ljudi koji žive bez seksa teže podnose stresne situacije.
dečko i devojkaOsim što  donosi snažan osećaj sreće i zadovoljstva, redovan seks ima i značajan uticaj na naše fizičko i psihičko zdravlje kao  i na lepotu. Na primer, znojenje čisti kožu, a seks pomaže da bude elastičnija i samim time izgleda mlađe.
Tokom redovnog seksa žene pojačano luče estrogen, koji je odgovoran za reakcije u telu koje daju sjajniju kosu i lepšu kožu. 
Sa druge strane neaktivan seksualni život donosi višestruke probleme.

bigstock Medicine Doctor Hand Working W 44541469 1388X1050Kad dođemo kao bebe na ovaj svet, sve u vezi sa nama je apsolutno prihvatljivo i divno - od glave do pete. Potom, postepeno, kako odrastamo, postajemo samosvesni i u nama kreće da raste osećaj srama u kontekstu našeg tela i nelagode kada god je ono golo i "otvoreno". 
Tabu postaje skoro svaki oblik dodira van propisanog konteksta: od propisane distance do propisanog načina pozdrava (koji uopšte ne mora odražavati vaše oduševljenje ili indiferentnost prema toj osobi).

Ali duboko negde unutar naše psihe, i dalje je živa ta potreba sa kojom smo rođeni: potreba da budemo prihvaćeni baš onakvi kakvi smo. Bez rezervi i bez uslova.

prost

Mnogi muškarci imaju kamen u prostati, a to ne znaju. Kamen u prostati može imati važnu ulogu u razvoju prostatitisa, a ukoliko se lečenje zapostavi i do pojave kancera. Najčešće se kamen u prostati stvara od otpadnih materija u ejakulatornim kanalima. Iz tog razloga se muškarcima savetuje što češća ejakulacija kako ne bi došlo do stvaranja kamena. Smatra da se između 10 i 15 odsto pripadnika jačeg pola makar jednom u životu suočilo sa ovim zdravstvenim problemom. Tome svakako doprinosi i nesporna muška nemarnost kada je zdravlje u pitanju i minimiziranje tegoba, čemu su oni, što iz sujete što iz straha, prilično skloni. Zato je, ističe dr Darija Jevtović, urolog sa Odeljenja za urologiju Zdravstvenog centra „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku, uloga žena u prepoznavanju tegoba, kao i u terapiji bolesti i prevenciji, velika i nezamenljiva.

downloadKada se borite sa grčevima, krvarenjima i svim ostalim neželjenim efektima menstruacije, definitivno želite da se što pre osećate bolje. Potrebna nam je dobra energija kako bismo se mnogo lakše nosili sa svim problemima koje u to vreme dolaze. Ali nažalost, to doba meseca isisava svu vašu energiju. A ispada da za to postoji čak i zdravstveni razlog zašto smo toliko umorni tokom menstruacije. Deset dana pre nego što počne menstruacija, vaše telo se nada da će se jajna ćelija sresti sa spermom i novo stvorenje će početi da raste u vašoj materici. Kada jaje nije oplođeno, hormoni potrebni u trudnoći sada su nebitni i kao rezultat toga, njihovi nivoi se iznenada smanjuju. Kada se to dogodi, vaše telo prolazi kroz fazu visokog nivoa hormona do nula hormona, a ova promena izaziva neke druge promene u telu, koje dovode vaše telo u stanje umora.

jtemplate.ru - free extensions Joomla