6 čudnih stvari koje se događaju tvom telu dok apstiniraš od seksa

Naučnici su objasnili efekte apstinencije od seksa na telo i nijedan nije dobar.
Naučnici tvrde da smanjena seksualna aktivnost vodi i ka manjem interesovanju za seksom. Dakle, što ga manje imate, manje ga želite. Bar to nije negativno za one koji pauziraju. Kako je to moguće? Tokom odnosa naše telo luči endorfin zbog kog se osećamo dobro i zbog kojeg seks povezujemo sa pozitivnim emocijama. Apstinencija našu pažnju preusmerava na drugačije stimulanse.

Nije tajna kakve psihološke prednosti redovan seksualni život ima na nas. Bez seksa nivo stresa se povećava. Naučnici nisu govorili o masturbaciju, već o seksualnom odnosu između dve osobe koji pozitivno utiče na krvni pritisak, što je jako važno u stresnim periodima.

Istraživanje je pokazalo da sperma sadrži nekoliko supstanci koje kada su apsorbovane u unutrašnje tkivo vagine, ulaze u krvotok i imaju efekat antidepresiva na ženu. Sperma sadrži endorfine, estrogen, prolaktin, oksitocin i serotonin, a to su sve hormoni koji poboljšavaju raspoloženje.

Seksulani odnos unapređuje nervni proces koji dovodi do formiranja novih nervnih ćelija, a to igra ključnu ulogu u razvoju mozga. Jedno istraživanje je pokazalo da seks može da uspri proces starenja i unapredi funkcije hipokampusa. Dakle, apstinencija nikako ne unapređuje našu inteligenciju.

Seks poboljšavai naš imunitet. Jedno istraživanje je pokazalo da seksualna aktivnost povećava nivo imunoglobina, antitela koji imaju veze sa imunološkim odgovorom našeg tela na spoljne nadražaje kao što su virusi i bakterije.

Apstinencija može da dovede i do muške noćne more - erektilne disfunkcije. Nauka je pokazala da muškarci koji imaju aktivan seksualni život imaju 50 odsto manju šansu da "zataje" u krevetu i steknu probleme sa postizanjem erekcije od onih koji "poste".

Članci

jtemplate.ru - free extensions Joomla